
Økologi og kostpolitik i Brumbassen
I Brumbassen bliver der hver dag serveret sund og nærende mad til både børn og personale.
Børnene har dagligt mulighed for at indtage fire måltider her i vuggestuen.
Morgenmad er et tilbud til de børn, der møder inden kl. 7.30. Her står menuen hver dag på en lun skål havregrød.
Kl. 8.30 samles alle brumbassens børn til formiddagsmad, som består af friskskåret frugt.
Kl. 10.30 serveres der frokost, hvor menuen to dage om ugen står på varm mad, mens der de resterende dage serveres rugbrødsmadder. Den varme mad er oftest vegetarisk og altid smækfuld af grøntsager, krydderier, kulhydrater, planteproteiner og sunde fedtstoffer. På dagene med rugbrød, er en stor del af pålægget hjemmelavet og der serveres altid grøntsager til.
Fra kl. 13.30 og frem serveres der eftermiddagsmad, som børnene langsomt vågner fra middagsluren. Eftermiddagsmaden består som oftest af hjemmebagt brød eller rugbrødsmadder, bortset fra fredag hvor vi næsten altid spiser bananpandekager.
Her i Brumbassen bestræber vi os på at servere så meget økologi som overhovedet muligt. Derfor har køkkenet i Brumbassens Guldmærket i Økologi, der betyder at 90-100% af maden der serveres er økologisk.
Maden I Brumbassen er sukkerfri i den forstand, at vi ikke bruger forarbejdet sukker i mad og bagværk. I stedet bruger vi bl.a. tørret frugt og banan til at søde med. Derudover er maden sammensat med fokus på den gode smagsoplevelse samt på at tilbyde sunde og nærende måltider. Teksturen på maden er selvfølgelig vuggestuevenlig.
Derudover har bekæmpelse af madspild en høj prioritet her i Brumbassen. Vi handler derfor kun ind i de mængder vi skal bruge så ingen mad går til spilde. Da der næsten altid bliver spist med god appetit, har vi ikke mange rester tilovers. De rester der er bliver enten brugt kreativt til nye måltider eller tages med hjem som foder til personalets heste og høns.
Vi oplever af de fælles madoplevelser bidrager til en stor daglig madglæde hos både børn og voksne.