62281414 Kontakt os

Hygiejne og sundhed


 

Brumbassens personale sørger selv for, at huset er rent – og har udarbejdet en rengøringsplan.

Brumbassen er opmærksomme på god håndhygiejne både blandt voksne som børn. I puslerummet hænger der fra sundhedsstyrelsen en vejledning i håndvask og smitsomme sygdomme. Vejledningen informere bl.a. om
– At vaske hænder ofte og grundigt – Det er den mest effektive måde, hvorpå man kan stoppe spredning af f.eks. influenza, forkølelse, børnesår og andre smitsomme sygdomme. Men de færreste ved helt hvordan, det gøres korrekt. Dét giver ophænget instruktion i.

I Brumbassen vasker alle børn hænder før de spiser

Efter hver bleskift bliver puslebordet sprittet af, ligeledes gør spiseborde/køkkenborde efter frokost

I BRUMBASSEN VAKSER VI HÆNDER

  • Efter toiletbesøg
  • Før madlavning
  • Under madlavning, når du skifter arbejdsgang
  • Før spisning
  • Efter næsepudsning
  • Når vi har tilsmudsede hænder.

Sundhed

I Brumbassen er vi opmærksomme på, at børns vaner grundlægges tidligt.

At man har fået mange smagsoplevelser i sine første leveår, spiller ind på lysten til at opleve nyt for smagsløgene fremover. Vi gør derfor meget ud af, at børnene i Brumbassen får så mange smagsoplevelser som muligt. En del af vores plan for det æstetiske miljø er, at maden, vi serverer for børnene, præsenteres pænt og sådan, at de får lyst til at smage nye ting. Derudover opfordrer personalet naturligvis også hertil. Alene det, at vi serverer mad – og at børnene derfor ikke skal have madpakke med – er med til at fremme denne målsætning.

Brumbassen læner sig op af sundhedsministeriets anbefalinger om sund kost for 0-2 årige. Vi serverer som grundregel ikke unødvendig sukker. Vi sørger for, at der serveres frugt hver formiddag og grøntsager til frokost, hvor vi også tilbyder rugbrød med et bredt udbud af pålæg. Mindst én gang om ugen serverer vi en varm/lun ret tilberedt fra bunden i Brumbassen.
Se i øvrigt vores kostpolitik