
Køkkenets specialiteter
På utallige opfordringer har vi besluttet at dedikere et “hjørne” af vores hjemmeside til opskrifter køkkenet. Alle opskrifter er afprøvet og kan varmt anbefales.
Spinatpandekager:
- 150 gr. kogt spinat
- 70 gr. majs
- 40 gr. hvedemel
- 1 dl. mælk
- 1 æg
- 1½ spsk. olie
- 1 lille tsk. salt
- 1 knivspids peber
- ½ tsk. reven muskatnød
- Olie til stegning
Alle ingredienser blandes og piskes sammen.
Steges på pande til små lækre pandekager.
Knækbrød:
- 200 g. hvedemel
- 1 1/4 dl olivenolie
- 2 dl vand
- 50 gr. havregryn
- 50 gr. græskarkerner
- 50 gr. hørfrø
- 50 gr. solsikkekerner
- 50 gr. sesamfrø
- 1 tsk. bagepulver
- 1½ tsk salt
Ingredienserne blandes og rulles ud mellem to stykker bagepapir ca. 3 mm tyk,
herefter skæres de for, i passende stykker, med en kniv eller en pizzaskærer.
Bages i oven ved 200 gr. i 10 – 15 min (skal gerne have fået lidt kulør, ellers er de ikke sprøde).
Hjemmelavet figenpålæg:
- 200 gr. mandler
- 250 gr. figner
- 100 gr. rosiner
- 1 dl. vand
Det hele hakkes/blendes til ønsket konsistens
Advokado/banan smørrepålæg:
- 1 advokado
- 1/2 banan
- 1 tsk. cremefraiche
Alle dele moses fint